Hjelpekorpset

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps er en av de største hjelpekorpsene i det tidligere Akershus. Røde Kors Hjelpekorps er den største aktøren i norsk redningstjeneste og bistår lokalsamfunnet med sanitetsoppdrag, politiet med søk-og redningsoppdrag, ambulansekjøring i tillegg for den ordinære ambulansetjenesten, kurs og opplæring innen førstehjelp og søk og redning. I våre orange refleksvester stiller vi altså opp der behovet melder seg, 24/7/365!

Kursing i HLR: Hjerte- og lungeredning.

Hjelpekorpset i Skedsmo har rundt 50 frivillige, og vi vil gjerne ha flere med på laget! Ønsker du en aktiv og meningsfull hobby kan hjelpekorpset være noe for deg!

Vi har korpskvelder hver tirsdag kl 18 med base på Røde Kors-huset i Lillestrøm. Nysgjerrig? Stikk innom, da vel!

Førstehjelp og sanitet
Som nytt medlem i hjelpekorpset vil du lære grunnleggende førstehjelp, og etter hvert vil du få mulighet til å bygge på med videre kurs.

Sanitetsvakter går ut på å være tilstede og beredt ved større arrangementer som for eksempel idrettsarrangementer, konserter og andre store tilstelninger. Hjelpekorpset i Skedsmo har fast avtale med blant annet LSK om Åråsen-vakter og arrangørene av byfesten i Lillestrøm.

Som avansert førstehjelper kan du bistå med å bemanne hjelpekorpsets beredskapsambulanse som i tillegg til å være tilstede på sanitetsvakter kjører oppdrag for AMK.

Beredskap

Bilde av båt på leteaksjon

Hjelpekorpset har en kontinuerlig beredskap for å kunne bistå ved større ulykker eller søk etter savnede. 365 dager i året, 24 timer i døgnet rykker vi på kort varsel ut med mannskap, kjøretøyer og nødvendig utstyr.

Hjelpekorpset har også en vaktordning med snøscooter i vinterhalvåret. Båten vår, Lise, er tilgjengelig for oppdrag så lenge vannet er isfritt. Du kan bidra på begge områder hvis du ønsker, men det krever spesialkurs.

Friluftsliv og sosialt samvær
Som en bonus er det sosialt å være en del av hjelpekorpset. Vi finner på mange aktiviteter for å fremme et godt sosialt miljø!

Friluftsliv og det meste det innebærer er en del av hjelpekorpsets aktiviteter. Skedsmo Røde Kors har blant annet en egen hytte i Østmarka som er utgangspunkt for mange gode naturopplevelser og sosialt samvær. I hjelpekorpset vil du også lære å navigere med kart, kompass og GPS samt navigere med digitale løsninger.

Kursing internt og eksternt
I hjelpekorpset er vi opptatt av førstehjelp – det redder liv!

Vi kurser hverandre både på kvalifisert og avansert nivå og bistår hverandre ved å dele kunnskap og erfaringer.

I tillegg tilbyr vi førstehjelpskurs til eksterne på grunnleggende nivå.

Hvem kan bli med i hjelpekorpset? 
Alle som har fylt 18 år og har interesse for å bistå lokalsamfunnet når behovet melder seg kan bli medlem av hjelpekorpset. Ikke fylt 18 år enda? Sjekk ut aktiviteten RØFF – Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, som er en aktivitet for deg mellom 13 og 17 år. Dette er en flott vei inn i hjelpekorpset!

Før du blir godkjent i hjelpekorpset må du gjennom en tid som aspirant , hvor du må gjennom en grunnkursrekke. Grunnkursrekken består av 4 kurs: Dette er Røde Kors Hjelpekorps, Kvalifisert førstehjelp, Kvalifisert søk og redning og Kvalifisert samband.

Husk at som hjelpekorpser må du være forberedt på å rykke ut på kort varsel, så det er en fordel om du er av den spontane typen! Håper vi sees😊

KONTAKT:
E-post: hjelpekorps@skedsmo.redcross.no
Telefon: 90726072

Følg oss gjerne på sosiale medier!
Facebook: Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
Instagram: skedsmorkh

 

Tung snø feller trærne. Hjelpekorpsets medlemmer rydder løyper.

Image 1 of 9

 

 

 

 

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps

572

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps er det største hjelpekorpset i Akershus. Hjelpekorpset deltar på bl. a. søk- og redningsaksjoner og sanitetsvakter.

På korpskveld i går hadde vi en innføring i skadesminke og markørspill. At markører kan anatomi, skademekanisme og symptomer/tegn på det de skal spille og at sminken er så reell som mulig er viktig for at øvelsene våre skal bli gode. Dette var både lærerikt og gøy!🤓#skadesminke #korpskveld #hvertirsdag #markørspill #øvelse #øvelseøvelseøvelse #øvelsegjørmester #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #rødekors #rødekorshjelpekorps #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
KVALIFISERT SØK OG REDNINGI helgen har Skedsmo arrangert, med god hjelp fra både Nittedal Røde Kors, Asker Røde Kors Hjelpekorps og Skedsmo Røde kors friluftsliv og førstehjelp - RØFF, kvalifisert søk- og redningskurs. Denne gangen kunne vi endelig åpne for påmelding for alle i Akershus Røde Kors Hjelpekorps og 17 aspiranter fra 6 forskjellige korps har deltatt med formidabel innsats💪🏽Kurset gir deltakerne en innføring i søksmetodikk, opptreden ved funn, bruk av nettbrett og samband, transport av pasient, søk i mørket og bruk av lysutstyr og ikke minst er disse kursene superviktig for teamarbeid og å knytte kontakter på tvers av korpsene.Vi ønsker å gratulere alle 6 deltakere fra Skedsmo med vel gjennomført og bestått kurs🤩#søkogredning #søkogredningskurs #kvalifisertsøkogredning #rødekors #rødekorshjelpekorps #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #beredskap #frivillighet #samarbeid #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
I dag var vi på Lillestrøm Torv hvor Røde Kors’ Nettverk etter soning [NES] sammen med kriminalomsorgen i Lillestrøm arrangerte støttekonsert i forbindelse med prosjektet Omvendt Julenisse. Omvendt julenisse er et prosjekt som samler inn julegaver til ressurssvake familier. På torget var det stands fra ulike Røde Kors-tiltak, Kriminalomsorg, samt Røverkaffe, i tillegg ble det satt opp et juletre slik at at barna fikk henge opp sine julegaveønsker🎄#omvendtjulenisse #rødekors #rødekorsnettverkettersoning #hjelpekorps #rødekorshjelpekorps #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #lillestrøm #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
I år har vi endelig fått laget vår egen verson av BlimE-dansen i hjelpekorps-stil 💃🏼🕺 BlimE er NRK Super sin anti-mobbekampanje som fokuserer på vennskap og samhold, og i år er hovedbudskapet at du er unik som du er 😍Å danse BlimE-dans er veldig gøy, men selvsagt ikke en del av den obligatoriske opplæringen i hjelpekorpset. Vi har alltid plass til flere - ta kontakt hvis du vil være med i gjengen🤩Takk for utfordringen Ullensaker Røde Kors Hjelpekorps - bedre sent enn aldri!#hjelpekorps #verdensbestehobby #blime2021 #nrksuper ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
I kveld har vi 4 mannskap på sanitetsvakt på lavvoarrangement på Hellerudsletta🤩#sanitet #sanitetsvakt #rødekors #rødekorshjelpekorps #hjelpekorps #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #alltidberedt #beredskap #foråhjelpeandre #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook