Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps er en av de største hjelpekorpsene i det tidligere Akershus. Røde Kors Hjelpekorps er den største aktøren i norsk redningstjeneste og bistår lokalsamfunnet med sanitetsoppdrag, politiet med søk-og redningsoppdrag, ambulansekjøring i tillegg for den ordinære ambulansetjenesten, kurs og opplæring innen førstehjelp og søk og redning. I våre orange refleksvester stiller vi altså opp der behovet melder seg, 24/7/365!

Kursing i HLR: Hjerte- og lungeredning.

Hjelpekorpset i Skedsmo har rundt 50 frivillige, og vi vil gjerne ha flere med på laget! Ønsker du en aktiv og meningsfull hobby kan hjelpekorpset være noe for deg!

Vi har korpskvelder hver tirsdag kl 18 med base på Røde Kors-huset i Lillestrøm. Nysgjerrig? Stikk innom, da vel!

Førstehjelp og sanitet
Som nytt medlem i hjelpekorpset vil du lære grunnleggende førstehjelp, og etter hvert vil du få mulighet til å bygge på med videre kurs.

Sanitetsvakter går ut på å være tilstede og beredt ved større arrangementer som for eksempel idrettsarrangementer, konserter og andre store tilstelninger. Hjelpekorpset i Skedsmo har fast avtale med blant annet LSK om Åråsen-vakter og arrangørene av byfesten i Lillestrøm.

Som avansert førstehjelper kan du bistå med å bemanne hjelpekorpsets beredskapsambulanse som i tillegg til å være tilstede på sanitetsvakter kjører oppdrag for AMK.

Beredskap

Bilde av båt på leteaksjon

Hjelpekorpset har en kontinuerlig beredskap for å kunne bistå ved større ulykker eller søk etter savnede. 365 dager i året, 24 timer i døgnet rykker vi på kort varsel ut med mannskap, kjøretøyer og nødvendig utstyr.

Hjelpekorpset har også en vaktordning med snøscooter i vinterhalvåret. Båten vår, Lise, er tilgjengelig for oppdrag så lenge vannet er isfritt. Du kan bidra på begge områder hvis du ønsker, men det krever spesialkurs.

Friluftsliv og sosialt samvær
Som en bonus er det sosialt å være en del av hjelpekorpset. Vi finner på mange aktiviteter for å fremme et godt sosialt miljø!

Friluftsliv og det meste det innebærer er en del av hjelpekorpsets aktiviteter. Skedsmo Røde Kors har blant annet en egen hytte i Østmarka som er utgangspunkt for mange gode naturopplevelser og sosialt samvær. I hjelpekorpset vil du også lære å navigere med kart, kompass og GPS samt navigere med digitale løsninger.

Kursing internt og eksternt
I hjelpekorpset er vi opptatt av førstehjelp – det redder liv!

Vi kurser hverandre både på kvalifisert og avansert nivå og bistår hverandre ved å dele kunnskap og erfaringer.

I tillegg tilbyr vi førstehjelpskurs til eksterne på grunnleggende nivå.

Hvem kan bli med i hjelpekorpset? 
Alle som har fylt 18 år og har interesse for å bistå lokalsamfunnet når behovet melder seg kan bli medlem av hjelpekorpset. Ikke fylt 18 år enda? Sjekk ut aktiviteten RØFF – Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, som er en aktivitet for deg mellom 13 og 17 år. Dette er en flott vei inn i hjelpekorpset!

Før du blir godkjent i hjelpekorpset må du gjennom en tid som aspirant , hvor du må gjennom en grunnkursrekke. Grunnkursrekken består av 4 kurs: Dette er Røde Kors Hjelpekorps, Kvalifisert førstehjelp, Kvalifisert søk og redning og Kvalifisert samband.

Husk at som hjelpekorpser må du være forberedt på å rykke ut på kort varsel, så det er en fordel om du er av den spontane typen! Håper vi sees😊

Kontaktinformasjon
E-post: hjelpekorps@skedsmo.redcross.no
Telefon: 90726072

Følg oss gjerne på sosiale medier!
Facebook: Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
Instagram: skedsmorkh

 

Tung snø feller trærne. Hjelpekorpsets medlemmer rydder løyper.

Image 1 of 9

På sjøen

Image 1 of 12

Båtaktivitet mai 2022. Foto: ukjent

 

 

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps

659

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps er det største hjelpekorpset i Akershus. Hjelpekorpset deltar på bl. a. søk- og redningsaksjoner og sanitetsvakter.

2 weeks ago

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
I dag igjen er vi på plass på amerikansk fotballvakt i finværet🤩☀️#sanitetsvakt #sanitet #førstehjelp #iberedskap #iberedskapfordeg #rødekors #rødekorshjelpekorps #hjelpekorps #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #hobbymedmening #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
Mandag hadde vår flotte medlemskontakt infomøte om hjelpekorpset for 10 potensielle nye hjelpekorpsere🤩 vi håper alle vil være med videre, og vi gleder oss til å bli kjent med dere!🙌🏽#hjelpekorps #skedsmorødekorshjelpekorps #rødekors #infomøte #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
Dette helt råe laget fra Akershus (hvorav 3 medlemmer er fra oss, 2 fra @nittedalrodekorshjelpekorps og 1 fra @rknes_ak) kom på en velfortjent 2. plass i årets NM! 🤩🥳 gratulerer så masse - vi kunne ikke vært stoltere!😍Så langt i helgen har vi også rukket å bistå @ullensakerrkh med vakt på the Qube, bistått med ambulansepersonell på Rally i Trøgstad, vært på en amerikansk fotballvakt og kjørt noen timer med beredskapsambulanse for OUS🥳🚑💨 og i morgen allerede venter en ny vakt med amerikansk fotball! Altså, vi tar av oss hatten for denne flotte gjengen!🤩 Vil du også være med på moroa? Send oss en melding, da vel!🤗#nmhjelpekorps #nmgålå #sanitetsvakt #beredskapsambulanse #førstehjelp #rødekors #rødekorshjelpekorps #skedsmorødekors #skedsmorødekorshjelpekorps #iberedskapfordegogdine #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
3 av våre fantastiske medlemmer er med på Akershus sitt NM-lag, sammen med 2 fra @nittedalrodekorshjelpekorps og 1 medlem fra @rknes_ak, og sammen skal de delta på NM i hjelpekorps i Gålå i helgen!NM i hjelpekorps går over to dager, hvor det første natten er nattorientering og den påfølgende dagen er full av førstehjelp- og hjelpekorpsaktiviteter. Dette blir gøy!Vi ønsker dem masse lykke til og gleder oss til å følge dem på veien🤩#nmhjelpekorps #nmgålå #førstehjelp #orientering #hjelpekorps #rødekorshjelpekorps #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook
Det har vært en travel helg for oss i hjelpekorpset! Vi har hatt 4 medlemmer på førstehjelpskonferansen arrangert av Norsk Førstehjelpsråd med medarrangører hvor vi har fått faglig påfyll og nyttig informasjon om prosjektet #allekangiførstehjelp! Lørdag kveld gikk også søksalarmen og vi hadde 6 mannskaper som stilte 💪🏽 heldigvis ble personen funnet i god behold etter noen timer❤️I går var det igjen tid for ny hjemmekamp på Åråsen, og vi stilte med 7 mannskaper😍Synes du det ser interessant ut å være med i hjelpekorpset? Ta kontakt med oss!🤩 #førstehjelp #søkogredning #førstehjelpskonferansen #leteaksjon #åråsenstadion #iberedskapfordeg #rødekorshjelpekorps #skedsmorødekorshjelpekorps #skedsmorødekors #verdensbestehobby ... See MoreSee Less
View on Facebook