Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps er en av de største hjelpekorpsene i det tidligere Akershus. Røde Kors Hjelpekorps er den største aktøren i norsk redningstjeneste og bistår lokalsamfunnet med sanitetsoppdrag, politiet med søk-og redningsoppdrag, ambulansekjøring i tillegg for den ordinære ambulansetjenesten, kurs og opplæring innen førstehjelp og søk og redning. I våre orange refleksvester stiller vi altså opp der behovet melder seg, 24/7/365!

Kursing i HLR: Hjerte- og lungeredning.

Hjelpekorpset i Skedsmo har rundt 50 frivillige, og vi vil gjerne ha flere med på laget! Ønsker du en aktiv og meningsfull hobby kan hjelpekorpset være noe for deg!

Vi har korpskvelder hver tirsdag kl 18 med base på Røde Kors-huset i Lillestrøm. Nysgjerrig? Stikk innom, da vel!

Førstehjelp og sanitet
Som nytt medlem i hjelpekorpset vil du lære grunnleggende førstehjelp, og etter hvert vil du få mulighet til å bygge på med videre kurs.

Sanitetsvakter går ut på å være tilstede og beredt ved større arrangementer som for eksempel idrettsarrangementer, konserter og andre store tilstelninger. Hjelpekorpset i Skedsmo har fast avtale med blant annet LSK om Åråsen-vakter og arrangørene av byfesten i Lillestrøm.

Som avansert førstehjelper kan du bistå med å bemanne hjelpekorpsets beredskapsambulanse som i tillegg til å være tilstede på sanitetsvakter kjører oppdrag for AMK.

Beredskap

Bilde av båt på leteaksjon

Hjelpekorpset har en kontinuerlig beredskap for å kunne bistå ved større ulykker eller søk etter savnede. 365 dager i året, 24 timer i døgnet rykker vi på kort varsel ut med mannskap, kjøretøyer og nødvendig utstyr.

Hjelpekorpset har også en vaktordning med snøscooter i vinterhalvåret. Båten vår, Lise, er tilgjengelig for oppdrag så lenge vannet er isfritt. Du kan bidra på begge områder hvis du ønsker, men det krever spesialkurs.

Friluftsliv og sosialt samvær
Som en bonus er det sosialt å være en del av hjelpekorpset. Vi finner på mange aktiviteter for å fremme et godt sosialt miljø!

Friluftsliv og det meste det innebærer er en del av hjelpekorpsets aktiviteter. Skedsmo Røde Kors har blant annet en egen hytte i Østmarka som er utgangspunkt for mange gode naturopplevelser og sosialt samvær. I hjelpekorpset vil du også lære å navigere med kart, kompass og GPS samt navigere med digitale løsninger.

Kursing internt og eksternt
I hjelpekorpset er vi opptatt av førstehjelp – det redder liv!

Vi kurser hverandre både på kvalifisert og avansert nivå og bistår hverandre ved å dele kunnskap og erfaringer.

I tillegg tilbyr vi førstehjelpskurs til eksterne på grunnleggende nivå.

Hvem kan bli med i hjelpekorpset? 
Alle som har fylt 18 år og har interesse for å bistå lokalsamfunnet når behovet melder seg kan bli medlem av hjelpekorpset. Ikke fylt 18 år enda? Sjekk ut aktiviteten RØFF – Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, som er en aktivitet for deg mellom 13 og 17 år. Dette er en flott vei inn i hjelpekorpset!

Før du blir godkjent i hjelpekorpset må du gjennom en tid som aspirant , hvor du må gjennom en grunnkursrekke. Grunnkursrekken består av 4 kurs: Dette er Røde Kors Hjelpekorps, Kvalifisert førstehjelp, Kvalifisert søk og redning og Kvalifisert samband.

Husk at som hjelpekorpser må du være forberedt på å rykke ut på kort varsel, så det er en fordel om du er av den spontane typen! Håper vi sees😊

Kontaktinformasjon
E-post: hjelpekorps@skedsmo.redcross.no
Telefon: 90726072

Følg oss gjerne på sosiale medier!
Facebook: Skedsmo Røde Kors Hjelpekorps
Instagram: skedsmorkh

 

Tung snø feller trærne. Hjelpekorpsets medlemmer rydder løyper.

Image 1 of 9

Søk og redning

Image 2 of 12

Søk- og redningsøvelse på korpskveld april 2022. Foto: Jahn Oskar Haugen