Røde Kors Beredskapsvakt i Skedsmo

Røde Kors har gjennom det siste året utviklet konseptet “Røde Kors Beredskapsvakt”, nå lanseres det i Skedsmo

Kjernen i konseptet illustreres gjennom spørsmålet:
          Dersom det skjer noe virkelig alvorlig i området der du bor, kan Røde Kors kontakte deg da, for å spørre om du kan hjelpe?

Hver eneste uke er Skedsmo Røde Kors ute i tjeneste, enten det er på hjemmebesøk hos eldre eller som mannskap på Lillestrøms stolthet Åråsen.

– Noen ganger er det behov for flere folk over tid. I disse periodene vil vi gjerne kunne spille på de som kanskje ikke har tid til å ta faste oppgaver hele i året, sier leder Fred Øistein Andersen. – Vi trenger «mannen i gata» til å delta i å ta ansvar og være forberedt til å yte hjelp.

Som beredskapsvakt er alt som kreves en kurskveld i året og tilgjengelighet ved behov. Som gjenytelse får du anledning til å hjelpe, ble en del av en større organisasjon og en vest for uniformering under oppdrag.

– Røde Kors Hjelpekorps og Røde Kors Omsorg vil fremdeles være våre førstelinjestyrker, og alltid bli kalt ut først. Det er når det blir for få, eller når andre blir for slitne, at beredskapsvakten blir kalt ut på oppdrag når politiet eller den kommunale kriseledelsen har bedt om hjelp, sier Andersen. – Beredskapsvakten er ment som et betydelig bedre alternativ enn tilfeldig frivillige, ved at de har sin kompetanse, de vil være uniformert, organisert, ledet og forsikret under øvelse og innsats.

Tjenesten rulles nå ut i første omgang til befolkningen på Leirsund og Skedsmokorset. Alle husstander vil få egen brosjyre med mer informasjon om tilbudet.

Du kan lese mer om prosjektet på www.rodekorsberedskapsvakt.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.