Kan du tenke deg å bli frivillig i en aktivitet i Skedsmo Røde Kors?

Møt opp på informasjonsmøte 7.februar kl. 18.00 på Røde Kors Huset (Skedsmogata 3c) i Lillestrøm for å få informasjon. Møtet vil vare i ca 2 timer og er helt uforpliktende.

Fra programmet kan vi nevne filmen En tanke blir født. Orientering om hva Skedsmo Røde Kors kan tilby av aktiviteter og anledning til å snakke med aktive medlemmer i Skedsmo Røde Kors.
Denne kvelden vil det være mange til stede fra foreningen som vil gi informasjon om den enkelte aktiviteten foreningen har å tilby. Foreløpig er det disse aktivitetene Skedsmo Røde Kors kan tilby: Røde Kors Ungdom, Besøkstjeneste, Leksehjelp, Hjelpekorps, Barnas Røde Kors, Flyktningeguide og Røde Kors Beredskapsvakt.

Noe av aktiviteten til Skedsmo Røde Kors:
Gir støtte til internasjonal nødhjelp, gjennomfører En reise i fred for ungdom fra hele kommunen, samarbeider med Kulturkafeen på Kurland og Røde Kors Beredskapsvakt. I tillegg arrangeres det kurs for medlemmene og vi sender medlemmer på kurs til andre steder, vi arrangerer hyggekvelder, bussturer og kafé for eldre. Vi har også flyktningeguider i samarbeid med Skedsmo kommune.

Noen av aktivitetene Hjelpekorpset hadde i fjor var påsketjeneste, aksjoner, arrangement på egen hytte i Østmarka – Olasetra, vi har bidratt med sminkører og markører, samband og sanitetsvakter. I tillegg har vi kjørt tilleggsberedskap for fylket med egen ambulanse, vi bemanner egen båt om sommeren og vi har snøscooterberedskap om vinteren.

Omsorgfeltet i Skedsmo Røde Kors er stort. Vi har en egen besøkstjeneste som går på besøk hos eldre hjemme og lager arrangement for på institusjoner. Besøkestjenesten medvirker til aktiviteter på Kurland. Dette er et arrangement for fysisk og psykisk utviklingshemmede, og er et interkommunalt arrangement.

Flyktningeguiden er også et felt under omsorg. Her kobles flyktninger og guider for at flyktningene skal få en enklere «inngang» til Norge og norsk kultur. Dette arbeidet gjøres i samarbeid med Skedsmo kommune.
Lillestrøm Helse- og Velferdsentral har også representanter fra Skedsmo Røde Kors.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.