150 år med frivillighet i Norge

Foto: Sigbjørn SkandsenNorges Røde Kors er i år 150 år og fredag 11. september kom festen til Lillestrøm. Det var mange besøkende innom arrangementet i Kirkeparken. De fikk bl.a. lære førstehjelp av maskoten Henry og høre flott underholdning fra Kulturmønstringa. Her kunne du melde deg som frivillig, medlem og/eller blodgiver. Du fikk møte være aktiviteter og slappe av på kafeen med varm mat, kaffe, vafler og is.

I forbindelse med jubileet er det blitt plassert ut over 400 røde samtalebenker i hele landet. Benkene skal være et symbol på både åpne møteplasser og at vi er til stede. På disse benkene var det ut over ettermiddagen samtaler mellom ordførerne i Skedsmo, Fet og Rælingen med respektive ledere av lokalforeningene i disse kommunene.

Benken i Skedsmo ble innviet av ordfører Ole Jacob Flæten og lokalforeningsleder i Skedsmo Ann-Helen Bakkelund. De snakket om hva beredskapsarbeid og arbeidet blant flyktninger, barn og unge i kommunen og hvordan de kunne hjelpe hverandre for at dette arbeidet kunne bli best mulig. Ordfører Ole Jacob Flæten kunne også fortelle at Skedsmo Røde Kors fra d.d. var et naturlig medlem i kommunens beredskapsråd.