RØFF – Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp 

RØFF er et tilbud for ungdommer mellom 13 og 17 år som drives av frivillige. Aktiviteten er åpen for alle og legger vekt på mestring, utvikle nye ferdigheter og å skape vennskap i et godt og sosialt miljø.  

Tilbudet passer for deg som er glad i aktivitet, liker å være ute i naturen og i tillegg kunne tenkt seg å lære livreddende førstehjelp. 

Ved hjelp av våre frivillige veiledere vil du som deltaker være forberedt til å hjelpe familier og venner dersom uhellet skulle være ute. Du vil også tilegne deg kunnskap om hvordan du skal ferdes i naturen på en trygg og sikker måte.  

Noen av tingene du vil lære er: 

  • Hjerte lunge redning HLR 
  • Kart og kompass 
  • Egensikkerhet 
  • Regler og bruk av ild/bål, båltenning 
  • Førstehjelp som blødningskontroll, brannskade og brudd 
  • Pasient kontakt  
  • Forflytning av skadet person 
  • Regler for ferdsel i natur 
  • Leirplass og overnatting i natur 
  • Hva trenger vi å ha med oss i sekken 

Til RØFF Skedsmo er alle mellom 13 og 17 år velkomne til å delta. Sammen med oss vil du møte nye mennesker og få mange flotte venner.  

Hva som skjer i RØFF er opp til deltakere. Veilederne stå for det praktiske, men det er ungdommene som selv bestemmer hva RØFF skal være.  

Er du mellom 13 og 17 og på utkikk etter et spennende og samtidig aktivt fritidstilbud, da er dette noe for deg!  

Er du over 18? Liker du friluftsliv? Liker du førstehjelp? Har du lyst til å være med å bidra til gode opplevelser for ungdommer mellom 13 og 17 år? Da ønsker vi å snakke med deg om å bli frivillig hos oss. Alle frivillige får kurs og opplæring. Meld deg som frivillig her   https://www.mittrodekors.no  

Krav til frivillige: 

Over 18 år 

Fremvise politiattest 

Vi håper å møte deg på neste samling, hilsen oss i RØFF Skedsmo.  

Ønsker du å få mere informasjon eller å melde deg på som deltager eller frivillig så ta kontakt med oss på e-post roff@skedsmo.redcross.no  

Følg oss i sosiale medier: #skedsmoroff  
Insta: https://www.instagram.com/skedsmoroff  

Facebook: https://www.facebook.com/Skedsmoroff  

Her kan du se en video fra en RØFF avdeling. 

Dette sier RØFF-erne om det å være med i Skedsmo RØFF. 

«Et trygt miljø hvor man sammen kan ha det hyggelig og sosialt, samtidig som man lærer livsviktige ting man vil ha bruk for resten av livet. Og at man har en kul aktivitet å gjøre en gang i uken😊» 

«Jeg har alltid hatt lyst til å lære mer om friluftsliv og førstehjelp, spesielt friluftslivdelen. Og nå ett år senere har jeg satt opp og sovet masse i lavvo, lært mer om orientering, hvordan en primus funker og masse mer. 

Vi har lært masse førstehjelp og det blir dunka i deg at du må huske egensikkerhet og ringe 113. 

Jeg har også fått vennskap for livet som jeg setter utrolig pris på og lært masse om meg selv. Alle tar vare på hverandre i denne aktiviteten! 

RØFF har de mest fantastiske veilederne og jeg gledet meg hver torsdag til å være med denne gjengen og lære mer»